Moorfortheweekend

Classic Land en Range Rover

RESTOMOD

Een klassieke of wat oudere Land Rover ziet er stoer en charmant uit, maar is niet altijd zo prettig in het dagelijks gebruik of om in het moderne verkeer goed mee te komen. Bij restomods gaat het om het samenvoegen van klassieke vormgeving met modern comfort, veiligheid en betrouwbaarheid. Restomod is een samengesteld woord dat is voortgekomen uit restaureren en modificeren.

Er is een groeiende vraag van onze klanten om met deze filosofie de charme van een oude Land Rover te bewaren en tegelijk de auto veelal technisch, maar vaak ook optisch, aan te passen.
De modificaties kunnen klein zijn, waarbij je uiterlijk nauwelijks verschillen ziet, maar ook het monteren van modernere aandrijflijnen (motor, bakken en assen), remsystemen, wielophangingen, wielen, interieuraanpassingen en uiteraard kleurwissels behoren tot de mogelijkheden.

Bij een volledige restomod is onze primaire doelstelling hetzelfde als bij een volledige restauratie. De Land Rover wordt geheel gedemonteerd en opnieuw opgebouwd zodat hij technisch nog zorgeloos jarenlang kan worden gebruikt.
Uiteraard voeren wij ook kleinere restomods uit, toegespitst op één bepaalde door de klant gewenste aanpassing.