Restauratietraject: Defender Td5 Restomod, Marine Blue

Hieronder beschrijven we de verschillende fases van de restauratie. Natuurlijk allen in overleg met de klant. Kijk voor het eindresultaat vooral op onze instagram

De Defender Td5 kwam zoals hierboven te zien al in goede staat binnen, maar om er aan te werken moest hij toch echt eerst uit elkaar gehaald worden.

De Defender kwam binnen met grijs spuitwerk, maar we wilde een originele vintage look creëren. Samen met de klant hebben we gekozen voor het prachtige Marine Blue met een gebroken wit dak. Het spuitwerk hebben we uitbesteed aan een professionele oldtimer spuiter in de regio en dat is te zien aan het resultaat.

Het verzinken van de onderdelen was een belangrijk detail voor de Defender. Niet alleen voor de unieke look, maar ook voor om zoveel mogelijk roest te voorkomen.

De Defender is gebouwd voor dagelijks gebruik. Daarbij zijn de veringen en wielen van groot belang. Hierbij hebben we dan ook gekozen voor kwaliteit een grove banden voor de stoere uitstraling.

De originele stoelen van de Defender zijn tijdens de restauratie verwijderd. We hebben er voor gekozen om een robuuste uitstraling te creëren door de tub te maken van massief eikenhout en voor wat extra comfort is er isolatiemateriaal aangebracht.

Na het plaatsen van de panelen konden we het interieur monteren. Bij het interieur is, samen met de klant, gekozen voor bruin leer. Op die manier hebben we een echte vintage look gecreëerd in combinatie met het Marine Blue spuitwerk.

Defender TD5 Restomod, Marine Blue

Het doel was de Defender Td5 uit 2002 terug te brengen in de tijd, zonder dat de auto “truttig” zou worden. Daarom moesten er ook wat subtiele stoere elementen toegepast worden. Als laatste moest de auto praktisch zijn en dagelijks gebruikt kunnen worden.

De Defender is gespoten in de kleur Marine Blue met een wit dak en zwarte stalen velgen met een iets afwijkende ET. Daar zijn gegalvaniseerde details en zwarte accenten aan toegevoegd om de Defender een klassiek en tegelijk stoer uiterlijk te geven.
Aan detaillering en afwerking is veel aandacht en tijd besteed. Zoals de nieuwe “Puma” deuren waar handgemaakte gegalvaniseerde cappings aan zijn toegevoegd om de “Series look” te krijgen. De afwerking van het hemeltje en de zijpanelen in het interieur. De unieke blank massief eikenhouten aankleding van de tub (bankjes, vloer, kastje) en cubbybox. En de prachtige handgemaakte leren bekleding in kastanje kleur van stoelen en dashboard met bijpassende vloer- en tunnelmatten.
Maar ook de hang- en sluitnaden en kleine details zoals het gebruik van zoveel mogelijk originele Land Rover montageclips voor leidingen en kabelbomen. Bovendien zijn alle gespoten en niet beklede plaatwerkdelen in het interieur afgewerkt met PPF (Paint Protection Foil) als bescherming tegen gebruikssporen.

Tijdens de restauratie is extra aandacht besteed aan de aan de “waterdichtheid” van de carrosserie en conservering van het chassis en de plaatwerkdelen. Op alle verbindingen en contactvlakken zijn pakkingen en afdichtingen geselecteerd van de best mogelijke kwaliteit. Ook zijn wat mogelijke waterproblemen betreft extra maatregelen genomen en voorzieningen getroffen. De materiaalkeuze van de gebruikte bouten en moeren is per locatie bepaald (ten aanzien van sterkte en corrosie), aangevuld met speciale montagepasta. Dit alles om galvanische corrosie (aluminium - staal) zoveel mogelijk te voorkomen.

Aan het comfort is ook veel aandacht besteed met details die de dagelijkse bruikbaarheid zouden kunnen verbeteren: verwarmde Scheel stoelen, goede geluidsisolatie, volledig nieuw kastanjekleurig lederen interieur, nieuwe zwarte zijpanelen en hemel, moderne radio-navigatie, cruise control, upgrade van schokbrekers en veren, etc.